Hachee

  • Bereiding:

  • Het vlees bestrooien met peper en zout,
  • Verhit een braadpan met dikke bodem en laat de margarine uit bruisen,
  • Bak het vlees aan alle kanten bruin,
  • Voeg de tomatenpuree toe, 
  • Voeg de azijn, laurier, kruidnagels, jeneverbessen en peperkoek toe,
  • Blus af met de rode wijn en bouillon,
  • Laat het vlees op laag vuur zo'n 3,5 - 4 uur sudderen en zorg dat het vlees onder het vocht staat. Eventueel wat water toevoegen.
  • Ingrediënten:

  • 1 kg. runderhachevlees,
  • 2 grote uien,
  • 250 cc droge rode wijn,
  • 250 cc runderbouillon,
  • Scheut azijn,
  • 3 laurierblaadjes,
  • 2 kruidnagels,
  • 4 jeneverbessen,
  • Takje tijm,
  • 200 gram margarine,
  • 1 sneetje peperkoek,
  • 1 eetlepel tomatenpuree,
  • Peper en zout.