Souvlaki
-
Bereiding:
- Snij de varkenshaas in stukken
- Snij de ui in ringen,
- Meng de olie, knoflook, uien, oregano, zout, peper
- Meng het vlees goed met het olie/kruidenmengsel en laat het vlees een paar uur marineren. Een nachtje in de koelkast is ook prima,
- Grill het vlees bij voorkeur boven een houtskoolvuurtje of bak het in een grillpan.
- Het vlees moet gaar zijn maar bij voorkeur nog sappig vanbinnen
- Serveer de Souvlaki met wat Tzatziki saus. Zelf gemaakt of te koop bij de supermarkt of Griekse winkel.
-
Dit recept komt uit het boek "Koken met Elefteria"
Ingrediënten
- 400 gram varkenshaas,
- 2 rode uien,
- Scheutje olijfolie,
- 1 teentje knoflook,
- Peper en zout,
- 1 theelepel gedroogde oregano,
- Sate prikkers,
- Tzatziki om erbij de serveren.