Kip Tandoori

  • Bereiding:

  • Kip ruim van tevoren marineren!
  • Snij de kip in hapklare stukken en smeer deze in met een pasta van geraspte gember en geperste knoflook, (2 uur marineren in koelkast)
  • Voeg het zout bij de yoghurt,
  • Verwarm met wat olijfolie de Tandoori Masala en roer het door de yoghurt,
  • Voeg de kip bij dit mengsel en roer goed door en laat het uren marineren,
  • Haal de kip op tijd uit koelkast als je deze gaat bakken (kamertemperatuur)
  •  Saus maken:
  • Bak in een braadpan de gesneden ui en knoflook zacht en goudgeel,
  • Voeg de Tandoori Masala, gerookte paprika en chilipoeder toe en bak deze even mee,
  • Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje met 150 ml water toe en laat het 5 minuten zachtjes koken,
  • Voeg de kokosmelk toe en laat dit 20 minuten koken.
  • Klop of veeg de marinade (kipstukken) er zoveel mogelijk van af en bestrooi het met olijfolie en bak of gril de kipstukjes op middelhoog vuur. 
  • Voeg tot slot de kipstukjes toe aan de saus,
  • Breng de saus op smaak met zout en peper indien gewenst,
  • Indien gewenst kun je de saus wat binden met b.v. maizena,
  • Als bijgerecht is b.v. rijst heerlijk en evt. kun je groenten serveren.
  • Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet of kippendij,
  • 40 gram geraspte gember,
  • 40 gram geperste knoflook,
  • 250 gram Griekse yoghurt,
  • 1 theelepel zout,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 2 theelepels Tandoori Masala (kant en klaar specerijmengsel) 
  • Saus:
  • 1 ui en 2 tenen knoflook,
  • Olijfolie,
  • 5 tl. Tandoori Masala,
  • 0,5 tl. Gerookte paprika,
  • 0,5 tl. Chilipoeder,
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 1 blik kokosmelk (400 gram)
  • Citroensap (3/4)
  • Als je ervan is wat fijngesneden koriander ook lekker.
  • Bijgerechten:
  • Witte rijst
  • Doperwten of Sperciebonen
  • Een stukje (turks)brood is ook prima.