Kip Tandoori
-
Bereiding:
- Kip ruim van tevoren marineren!
- Snij de kip in hapklare stukken en smeer deze in met een pasta van geraspte gember en geperste knoflook, (2 uur marineren in koelkast)
- Voeg het zout bij de yoghurt,
- Verwarm met wat olijfolie de Tandoori Masala en roer het door de yoghurt,
- Voeg de kip bij dit mengsel en roer goed door en laat het uren marineren,
- Haal de kip op tijd uit koelkast als je deze gaat bakken (kamertemperatuur)
- Saus maken:
- Bak in een braadpan de gesneden ui en knoflook zacht en goudgeel,
- Voeg de Tandoori Masala, gerookte paprika en chilipoeder toe en bak deze even mee,
- Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje met 150 ml water toe en laat het 5 minuten zachtjes koken,
- Voeg de kokosmelk toe en laat dit 20 minuten koken.
- Klop of veeg de marinade (kipstukken) er zoveel mogelijk van af en bestrooi het met olijfolie en bak of gril de kipstukjes op middelhoog vuur.
- Voeg tot slot de kipstukjes toe aan de saus,
- Breng de saus op smaak met zout en peper indien gewenst,
- Indien gewenst kun je de saus wat binden met b.v. maizena,
- Als bijgerecht is b.v. rijst heerlijk en evt. kun je groenten serveren.
-
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet of kippendij,
- 40 gram geraspte gember,
- 40 gram geperste knoflook,
- 250 gram Griekse yoghurt,
- 1 theelepel zout,
- 2 eetlepels olijfolie,
- 2 theelepels Tandoori Masala (kant en klaar specerijmengsel)
- Saus:
- 1 ui en 2 tenen knoflook,
- Olijfolie,
- 5 tl. Tandoori Masala,
- 0,5 tl. Gerookte paprika,
- 0,5 tl. Chilipoeder,
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 0,5 kippenbouillonblokje
- 1 blik kokosmelk (400 gram)
- Citroensap (3/4)
- Als je ervan is wat fijngesneden koriander ook lekker.
- Bijgerechten:
- Witte rijst
- Doperwten of Sperciebonen
- Een stukje (turks)brood is ook prima.