Griekse koolsalade

  • Bereiding:

  • Schaaf de kool en de ui heel fijn en bestrooi het laagje voor laagje met zout,
  • Kneed de kool goed door met de handen. Het mag best een beetje kapot gaan,
  • Leg de kool in een vergiet met een bordje erop. Leg een gewicht op het bord,
  • Doe het vergiet in een kom en laat het een nachtje (koel) rusten en uitlekken.
  • Maak de kool los met een vork en maak de kool aan met een vinaigrette van 1 deel citroensap of azijn en 3 delen olijfolie en kruiden naar smaak.
  • Garneer met tomaat, feta en olijven.

Ingrediënten

  • 1 witte kool,
  • 1 ui,
  • Zout en peper,
  • Citroensap, of azijn,
  • Olijfolie,
  • Peterselie,
  • Oregano, of Provencaalse kruiden,
  • Tomaten,
  • Fetakaas,
  • Olijven.