Babi Pangang
-
Bereiding:
- Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 cm.
- Marineer het vlees met sojasaus, ketoembar,ui, gember, knoflook, en peper. Laat dit minstens 30 minuten intrekken.
- Maak de saus door tomatenketchup, ketjap manis, azijn, suiker, sambal, steranijs en eventueel wat water te mengen.
- Haal vlees door de bloem of maïzena.
- Frituur het vlees goudbruin en knapperig.
- Verhit de saus in een wok of pan en voeg eventueel gesneden uien en paprika toe.
- Voeg het gefrituurde vlees toe aan de saus en roer goed door.
- Serveer de Babi Pangang met witte rijst.
Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees (schouderkarbonade, procureur of buikspek)
- 4 el sojasaus,
- 1 ui fijn gemalen
- 2 cm gember, fijngemalen,
- 3 teentjes knoflook, fijngemalen,
- 1 tl peper,
- 1 eetlepel Ketoembar,
- 1 stuks steranijs,
- Olie om te frituren
- Saus.
- Bloem of maïzena
- 250 ml tomatenketchup
- 2 el ketjap manis
- 2 el azijn
- 1 el suiker
- 1 tl sambal oelek (naar smaak)
- Optioneel: ui en paprika, in stukjes
Babi pangang
- 1 st ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 3 el ketoembar
- 1 el sambal
- 1 st steranijs
- 300 ml ketjap manis
- 500 g buikspek