Babi Pangang

  • Bereiding:

  • Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 cm.
  • Marineer het vlees met sojasaus, ketoembar,ui, gember, knoflook, en peper. Laat dit minstens 30 minuten intrekken.
  • Maak de saus door tomatenketchup, ketjap manis, azijn, suiker, sambal, steranijs en eventueel wat water te mengen.
  • Haal vlees door de bloem of maïzena.
  • Frituur het vlees goudbruin en knapperig.
  • Verhit de saus in een wok of pan en voeg eventueel gesneden uien en paprika toe.
  • Voeg het gefrituurde vlees toe aan de saus en roer goed door.
  • Serveer de Babi Pangang met witte rijst.

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees (schouderkarbonade, procureur of buikspek)
  • 4 el sojasaus,
  • 1 ui fijn gemalen
  • 2 cm gember, fijngemalen,
  • 3 teentjes knoflook, fijngemalen,
  • 1 tl peper,
  • 1 eetlepel Ketoembar,
  • 1 stuks steranijs,
  • Olie om te frituren
  • Saus.
  • Bloem of maïzena
  • 250 ml tomatenketchup
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el azijn
  • 1 el suiker
  • 1 tl sambal oelek (naar smaak)
  • Optioneel: ui en paprika, in stukjes

 

Babi pangang

  • 1 st ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 el ketoembar
  • 1 el sambal
  • 1 st steranijs
  • 300 ml ketjap manis
  • 500 g buikspek