Maria's Appeltaart

  • Bereiding:

  • Roer of klop de boter romig en voeg de suiker en vanille suiker in gedeeltes toe,
  • Klop de eieren er èèn voor èèn bij tot dat deze is opgenomen,
  • Voeg tot slot het citroenaroma en het zout toe,
  • Meng het bloem en bakpoeder en zeef het,
  • Voeg de bloem in gedeelten toe aan het botermengsel b.v. 3 eetlepels tegelijk,
  • Roer het botermengsel en de bloem goed door elkaar,
  • Vet een bakvorm (24-26 cm) in met boter en vul deze met het deegmengsel,
  • Strijk het deeg wat glad,
  • Schil de appels en snij deze in partjes of 4 delen naar smaak,
  • Leg de appelpartjes in een krans op het deeg en hou enige ruimte langs de rand,
  • Sprenkel nog wat citroensap over de taart ,
  • Strooi wat poedersuiker vermengd met kaneelpoeder over de taart,
  • Bak de taart/cake in een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 30 minuten,
  • Controleer of de taart gaar is met een sateprikker,
  • Smeer de nog warme taart in met Abrikozenjam,
  • Versier de taart na afkoeling met poedersuiker evt. 
  • De taart is goed voor 8 personen.

Ingrediënten

  • 100 gram Boter of Margarine,
  • 100 gram Suiker,
  • 7 gram Vanillesuiker,
  • 2 Eieren,
  • 3 druppels Citroen aroma,
  • 1 mespuntje Zout,
  • 3 gram Bakpoeder,
  • 125 gram Bloem,
  • 50 gram gewelde Rozijnen
  • 500-750 gram Appelen
  • 2 eetlepels Abrikozenjam
  • Poedersuiker
  • Bakblik 24-26 cm doorsnede,
  • Deegkrabber,
  • Mixer of keukenmachine.