Maria's Appeltaart
-
Bereiding:
- Roer of klop de boter romig en voeg de suiker en vanille suiker in gedeeltes toe,
- Klop de eieren er èèn voor èèn bij tot dat deze is opgenomen,
- Voeg tot slot het citroenaroma en het zout toe,
- Meng het bloem en bakpoeder en zeef het,
- Voeg de bloem in gedeelten toe aan het botermengsel b.v. 3 eetlepels tegelijk,
- Roer het botermengsel en de bloem goed door elkaar,
- Vet een bakvorm (24-26 cm) in met boter en vul deze met het deegmengsel,
- Strijk het deeg wat glad,
- Schil de appels en snij deze in partjes of 4 delen naar smaak,
- Leg de appelpartjes in een krans op het deeg en hou enige ruimte langs de rand,
- Sprenkel nog wat citroensap over de taart ,
- Strooi wat poedersuiker vermengd met kaneelpoeder over de taart,
- Bak de taart/cake in een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 30 minuten,
- Controleer of de taart gaar is met een sateprikker,
- Smeer de nog warme taart in met Abrikozenjam,
- Versier de taart na afkoeling met poedersuiker evt.
- De taart is goed voor 8 personen.
Ingrediënten
- 100 gram Boter of Margarine,
- 100 gram Suiker,
- 7 gram Vanillesuiker,
- 2 Eieren,
- 3 druppels Citroen aroma,
- 1 mespuntje Zout,
- 3 gram Bakpoeder,
- 125 gram Bloem,
- 50 gram gewelde Rozijnen
- 500-750 gram Appelen
- 2 eetlepels Abrikozenjam
- Poedersuiker
- Bakblik 24-26 cm doorsnede,
- Deegkrabber,
- Mixer of keukenmachine.