- Fruit de sjalot en knoflook aan in boter.
- Blus af met rode wijn en laat inkoken tot de helft.
- Voeg de runderbouillon en tijm toe.
- Laat de saus zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte is bereikt.
- Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Monteer de saus vlak voor het serveren met een klontje koude boter.
- Voeg eventueel wat citroensap toe.
Ingrediënten
- 2 sjalotten, fijngesneden,
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden,
- 50 gram boter,
- 500ml rode wijn (bijv. Merlot of Cabernet Sauvignon),
- 500 ml. runderbouillon,
- Enkele takjes verse tijm,
- 5 gekneusde peperkorrels of andere soorten specerijen of kruiden naar smaak.
- Peper en zout naar smaak,
- 25 gram koude boter, in blokjes.
- Eventueel wat citroensap.