Rode wijnsaus

  • Bereiding:

  • Fruit de sjalot en knoflook aan in boter.
  • Blus af met rode wijn en laat inkoken tot de helft.
  • Voeg de runderbouillon en tijm toe.
  • Laat de saus zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Monteer de saus vlak voor het serveren met een klontje koude boter.
  • Voeg eventueel wat citroensap toe.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, fijngesneden,
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden,
  • 50 gram boter,
  • 500ml rode wijn (bijv. Merlot of Cabernet Sauvignon),
  • 500 ml. runderbouillon,
  • Enkele takjes verse tijm,
  • 5 gekneusde peperkorrels of andere soorten specerijen of kruiden naar smaak.
  • Peper en zout naar smaak,
  • 25 gram koude boter, in blokjes.
  • Eventueel wat citroensap.