Souvlaki

  • Bereiding:

  • Snij de varkenshaas in stukken
  • Snij de ui in ringen,
  • Meng de olie, knoflook, uien, oregano, zout, peper
  • Meng het vlees goed met het olie/kruidenmengsel en laat het vlees een paar uur marineren. Een nachtje in de koelkast is ook prima,
  • Grill het vlees bij voorkeur boven een houtskoolvuurtje of bak het in een grillpan.
  • Het vlees moet gaar zijn maar bij voorkeur nog sappig vanbinnen
  • Serveer de Souvlaki met wat Tzatziki saus. Zelf gemaakt of te koop bij de supermarkt of Griekse winkel.
  • Dit recept komt uit het boek "Koken met Elefteria"

Ingrediënten

  • 400 gram varkenshaas,
  • 2 rode uien,
  • Scheutje olijfolie,
  • 1 teentje knoflook,
  • Peper en zout,
  • 1 theelepel gedroogde oregano,
  • Sate prikkers,
  • Tzatziki om erbij de serveren.