- Snijd het vlees in dunne plakken van ongeveer 1 cm.
- Meng de gyroskruiden met het vlees met de olijfolie in een grote kom.
- Rijg het vlees aan de spit. Als je meerdere soorten vlees gebruikt doe het dan om en om.
- Stop de uien en stukjes tomaat tussen de laagjes vlees.
- Wikkel het vlees aan de spit strak in de huishoudfolie.
- Leg het vlees rechtop in de koelkast om een nachtje te laten marineren.
- Haal het vlees uit de koelkast en zet het in de verticale grill.
- Zet de grill aan en laat het rustig draaien.
- Controleer of het vlees gaar is en snijd de buitenste laag met b.v. een electrisch broodmes.
- Je kunt alles grillen en snijden en het overtollige invriezen en later opbakken.
Ingrediënten
- 2000 gram varkensvlees, b.v. een mix van procureur, schouderkarbonade, speklappen, varkenslappen.
- 80 ml. olijfolie.
- Gyroskruiden:
- 1 ui,
- 2 tomaten,
- 100 gram tomatenpuree.
- 2,5 eetlepels mosterd,
- 3 eetlepels azijn,
- 30 gram zout,
- Gyros kruiden.
- 4 theelepels witte peper,
- 4 theelepels oregano,
- 2 theelepels chilipoeder,
- 4 theelepels rode paprikapoeder,
- 2 theelepels knoflookpoeder.