Griekse Gyros
-
Bereiding:
- Snijd het vlees in dunne plakken van ongeveer 1 cm,
- Meng het vlees met de marinade in een grote kom,
- Rijg het vlees aan de spit. Als je meerdere soorten vlees gebruikt doe het dan om en om,
- Stop de uien en stukjes tomaat tussen de laagjes vlees,
- Wikkel het vlees aan de spit strak in de huishoudfolie,
- Leg het vlees rechtop in de koelkast om een nachtje te laten marineren.
- Haal het vlees uit de koelkast en zet het in de verticale grill,
- Zet de grill aan en laat het rustig draaien,
- Controleer of het vlees gaar is en snijd de buitenste laag met b.v. een electrisch broodmes,
- Je kunt alles grillen en snijden en het overtollige invriezen en later opbakken,
- Serveer een flinke schep Tzatzikisaus erbij en dun gesneden ui ringen.
Dit recept komt uit het boek "Koken met Elefteria" en iets aangepast.

Ingrediënten
- 2000 gram varkensvlees, b.v. een mix van procureur, schouderkarbonade, speklappen, varkenslappen.
- Marinade:
- 80 ml. olijfolie.
- 100 gram tomatenpuree,
- 1 teentje knoflook,
- 2,5 eetlepels mosterd,
- 2 eetlepels azijn,
- 30 gram zout,
- 2 theelepels Gyros kruiden van het Griekse huis of
- Zelf mengen, b.v
- 4 theelepels witte peper,
- 4 theelepels oregano,
- 2 theelepels chilipoeder,
- 4 theelepels rode paprikapoeder,
- 2 theelepels knoflookpoeder.
- 1 ui,
- 2 tomaten,
