Griekse Gyros

  • Bereiding:

  • Snijd het vlees in dunne plakken van ongeveer 1 cm.
  • Meng de gyroskruiden met het vlees met de olijfolie in een grote kom.
  • Rijg het vlees aan de spit. Als je meerdere soorten vlees gebruikt doe het dan om en om.
  • Stop de uien en stukjes tomaat tussen de laagjes vlees.
  • Wikkel het vlees aan de spit strak in de huishoudfolie.
  • Leg het vlees rechtop in de koelkast om een nachtje te laten marineren.
  • Haal het vlees uit de koelkast en zet het in de verticale grill.
  • Zet de grill aan en laat het rustig draaien.
  • Controleer of het vlees gaar is  en snijd de buitenste laag met b.v. een electrisch broodmes.
  • Je kunt alles grillen en snijden en het overtollige invriezen en later opbakken.

Ingrediënten

  • 2000 gram  varkensvlees, b.v. een mix van procureur, schouderkarbonade, speklappen, varkenslappen.
  • 80 ml. olijfolie.
  • Gyroskruiden: 
    • 1 ui,
    • 2 tomaten,
    • 100 gram tomatenpuree.
    • 2,5 eetlepels mosterd,
    • 3 eetlepels azijn,
    • 30 gram zout,
    • Gyros kruiden.
    • 4 theelepels witte peper,
    • 4 theelepels oregano,
    • 2 theelepels chilipoeder,
    • 4 theelepels rode paprikapoeder,
    • 2 theelepels knoflookpoeder.