Griekse Gyros

  • Bereiding:

  • Snijd het vlees in dunne plakken van ongeveer 1 cm,
  • Meng het vlees met de marinade in een grote kom,
  • Rijg het vlees aan de spit. Als je meerdere soorten vlees gebruikt doe het dan om en om,
  • Stop de uien en stukjes tomaat tussen de laagjes vlees,
  • Wikkel het vlees aan de spit strak in de huishoudfolie,
  • Leg het vlees rechtop in de koelkast om een nachtje te laten marineren.
  • Haal het vlees uit de koelkast en zet het in de verticale grill,
  • Zet de grill aan en laat het rustig draaien,
  • Controleer of het vlees gaar is  en snijd de buitenste laag met b.v. een electrisch broodmes,
  • Je kunt alles grillen en snijden en het overtollige invriezen en later opbakken,
  • Serveer een flinke schep Tzatzikisaus erbij en dun gesneden ui ringen.

Dit recept komt uit het boek "Koken met Elefteria" en iets aangepast.

 

Ingrediënten

  • 2000 gram  varkensvlees, b.v. een mix van procureur, schouderkarbonade, speklappen, varkenslappen.
  • Marinade:
  • 80 ml. olijfolie. 
  • 100 gram tomatenpuree,
  • 1 teentje knoflook,
  • 2,5 eetlepels mosterd,
  • 2 eetlepels azijn,
  • 30 gram zout,
  • 2 theelepels Gyros kruiden van het Griekse huis of
  • Zelf mengen, b.v
  • 4 theelepels witte peper,
  • 4 theelepels oregano,
  • 2 theelepels chilipoeder,
  • 4 theelepels rode paprikapoeder,
  • 2 theelepels knoflookpoeder.
  • ui,
  • 2 tomaten,