Keftedakia (Griekse gehaktburgertjes)
-
Bereiding:
- Maak het brood nat en knijp het uit,
- Rasp de knoflook en ui,
- Snij de peterselieblaadjes fijn,
- Leg het rundergehakt in een ruime kom en voeg de peterselie, oregano, ei, brood, ui, knoflook, paprikapoeder, olijfolie, wijnazijn, zout en peper toe.
- Kneed het geheel goed door elkaar,
- Laat het mengsel een uurtje rusten in de koelkast,
- Maak balletjes van ongeveer 25 gram en druk ze een beetje plat.
- Doe de bloem op een bord en rol de burgertjes en doorheen,
- Bak de burgers in een laagje zonnebloemolie aan beide kanten bruin,
- Zorg dat de burgers knapperig van buiten en sappig van binnen zijn.
Dit recept komt uit het boek "Koken met Elefteria"
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt,
- 1 kleine ui,
- 1 teentje knoflook,
- 1 ei,
- 2 sneden witbrood zonder korst,
- 2 eetlepels olijfolie,
- 2 eetlepels bloem,
- 0,5 theelepel zoete paprikapoeder,
- 1 eetlepel witte wijnazijn,
- 10 gram verse peterselie,
- 1 theelepel oregano,
- Zonnebloemolie om te bakken.