Keftedakia (Griekse gehaktburgertjes)

  • Bereiding:

  • Maak het brood nat en knijp het uit,
  • Rasp de knoflook en ui,
  • Snij de peterselieblaadjes fijn,
  • Leg het rundergehakt in een ruime kom en voeg de peterselie, oregano, ei, brood, ui, knoflook, paprikapoeder, olijfolie, wijnazijn, zout en peper toe.
  • Kneed het geheel goed door elkaar,
  • Laat het mengsel een uurtje rusten in de koelkast,
  • Maak balletjes van ongeveer 25 gram en druk ze een beetje plat.
  • Doe de bloem op een bord en rol de burgertjes en doorheen,
  • Bak de burgers in een laagje zonnebloemolie aan beide kanten bruin,
  • Zorg dat de burgers knapperig van buiten en sappig van binnen zijn.

Dit recept komt uit het boek "Koken met Elefteria"

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt,
  • 1 kleine ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 ei,
  • 2 sneden witbrood zonder korst,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 2 eetlepels bloem,
  • 0,5 theelepel zoete paprikapoeder,
  • 1 eetlepel witte wijnazijn,
  • 10 gram verse peterselie,
  • 1 theelepel oregano,
  • Zonnebloemolie om te bakken.